Activiteiten

Vitamines

Tegenwoordig is de hoeveelheid vitaminen en mineralen sterk verminderd in onze dagelijkse voedingsproducten door moderne technologische mechanismen voor de landbouw. Het wordt steeds moeilijker om aan onze dagelijkse hoeveelheden vitaminen te komen. Vaak is het zo dat wij denken gezonde producten tot ons te nemen, maar in werkelijkheid missen wij de essentiële bouwstoffen om onszelf fit en energiek te voelen. De oplossing hiervoor is heel simpel: vitaminen. Vitaminen hebben een preventieve en een curatieve werking.

Kruiden

Kruiden kunnen bij allerlei ziekten ingezet worden. Het kruiden assortiment is zeer breed en loopt uiteen van ginko, mariadistel, paardenbloem, rozemarijn tot meidoorn. Een werking van ginko is bijvoorbeeld het verbeteren van de hersendoorbloeding en het geheugen. Mariadistel is een kruid die de werking van de lever stimuleert, verbetert en ontgiftigt. Kruiden hebben over het algemeen minder bijwerkingen dan medicijnen uit de reguliere geneeskunde.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is te beschrijven als drukpuntmassage. Op de voeten zijn er verschillende punten aan te duiden die met massagetechnieken bewerkt kunnen worden. Deze punten symboliseren reflexpunten die verbonden zijn aan de organen in het lichaam. Naast de organen worden ook het zenuwstelsel en de bloedscirculatie gestimuleerd door deze bijzondere vorm van drukpuntmassage. Voetreflexolgie heft blokkades in het lichaam op die zich in het lichaam hebben gevormd vanaf de geboorte. U kunt de blokkade voorstellen als een ui die schil voor schil wordt gepeld.

Aps pijnbestrijder

APS staat voor actie potentiaal simulatie. Door APS worden de seintjes die normaal onze zenuwcellen versturen, nagebootst. Dit gebeurt door middel van het prikkelen van de zenuwcellen in de huid met lichte, niet voelbare stroompjes. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat APS therapie de productie van pijnstillende -en ontstekingsremmende neurohormonen en ATP verhoogd. Deze belangrijke stoffen kunnen bepaalde klachten zoals pijn en ontstekingen wegnemen.

Toepassingen van APS bij meest voorkomende problemen:

  • Chronische pijn
  • Acute pijn
  • Reumatische Artritis
  • Burn -out en Depressie
  • Slaapproblemen
  • Spanningshoofdpijn en migraine
  • Ontstekingen
  • Rugklachten, Hernia

De behandeling

Na 10 behandelingen kan men het juiste effect van APS beoordelen. De concentratie van de neurohormonen en ATP in het lichaam is dan optimaal. De therapie bestaat doorgaans uit 10 behandelingen welke volgens een behandelplan uitgevoerd wordt. Het genezingsproces komt hiermee op gang. Elke behandeling duurt maximaal 30 minuten. Hierna vindt een evaluatie plaats. De pijnbestrijding kan overgaan in een onderhoudsbehandeling wanneer dit nodig is.

Verzamelpunt

De verzamelpunttheorie is ontstaan uit ons weten dat wij omringt zijn door energievelden en zelf bestaan uit energie. Vanaf onze geboorte concentreert het verzamelpunt zich rondom de navel. De verzamelpuntlocatie van de lichamelijk en geestelijk gezonde volwassene ligt dicht bij de thymusklier in het midden van de borst. In deze positie stroomt energie evenwichtig rond het centrale zenuwstelsel en functioneren de hormonen en klieren in harmonie. Wanneer wij ouder worden zakt het verzamelpunt naar de navel. Met een paar simpele technieken kan dit verzamelpunt gebracht worden naar de streek van de thymusklier. Na een correctie van het verzamelpunt kan men verlicht zijn van chronische lichamelijke en geestelijke aandoeningen.